Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Τι είναι το Ακάι μπέρι (Acai Berry);



Το Ακάι μπέρι είναι ένα φρούτο,χρώματος μαύρου-μωβ, με εξαιρετικές ιδιότητες, που μεγαλώνει στα Δάση του Αμαζονίου στην Βραζιλία. Προέρχεται από ένα είδος φοίνικα ο οποίος ευδοκιμεί στην κεντρική και στη νότια Αμερική. Χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους στην καθημερινή ζωή των κατοίκων του Αμαζονίου, σχεδόν σε κάθε γεύμα τους.

Ποιές είναι οι ωφέλιμες ουσίες του Ακάι μπέρι;
Το Ακάι μπέρι είναι πλούσιο σε Ω3 λιπαρά, αμινοξέα, πρωτείνες, ηλεκτρολύτες, μέταλλα, φυτικές ίνες, στερόλες, σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες Α, Β1, C και Ε.
Περιέχει ανθοκυανίνες, που είναι φυσικές χρωστικές και αντιοξειδωτικές ουσίες, χάρη στις οποίες οφείλουν το χρώμα τους (κόκκινο, μπλε και μωβ) πολλά φρούτα, λαχανικά και λουλούδια.
Είναι πλούσια πηγή σε φλαβονοειδή τα οποία είναι ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες αλλά έχουν και αγγειοδιασταλτικά δράση.

Έχει περισσότερη πρωτείνη από το αυγό και ανήκει στις λεγόμενες "σούπερ τροφές".

Πως βοηθάει το Ακάι μπέρι τον οργανισμό μας;
Είναι η μοναδική τροφή στον κόσμο η οποία είναι τόσο πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύοντας τα κύτταρα από τις βλάβες των ελευθέρων ριζών. Η χρήση του βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού βοηθώντας στην σωστή λειτουργία του.

 Το Ακάι μπέρι μπορούμε να το βρούμε ωμό ή αποξηραμένο αλλά και ως συμπλήρωμα διατροφής σε διάφορες μορφές ( σκόνη, κάψουλες, χυμό, πολτό, πουρέ) σε καταστήματα υγιεινής διατροφής και σε φαρμακεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: